Siirry suoraan sisältöön

HAE KOULUTUSOHJELMIEN JOHTORYHMIIN JA VAIKUTA KOULUTUSOHJELMASI KEHITYKSEEN!

On tullut taas aika valita uudet urheat opiskelijaedustajat koulutusohjelmista päättäviin elimiin! HYY hakee opiskelijaedustajia seuraavalle kaksivuotiskaudelle 1.1.2023-31.12.2024. Lue ohesta tarkemmin toimielimistä ja hae!

MITÄ: Koulutusohjelmien johtoryhmiin haetaan motivoituneita, innokkaita ja vaikuttamisesta innostuvia opiskelijaedustajia. Tehtävässä pääsee valmistelemaan koulutusohjelman opetussuunnitelmaa ja päättämään opetuksen käytännöistä.

KENELLE: Koulutusohjelman johtoryhmässä voi toimia läsnä olevaksi ilmoittautunut opiskelija, jolla on koulutusohjelmaan perusteltu yhteys.

MITEN: Jätä hakemuksesi Halloped-hakujärjestelmässä.

MILLOIN: Haku on auki 19.9.-16.10.2022.

MIKSI: Koska vaikuttaminen, uuden oppiminen ja opintopisteet!

Lue lisätietoja kuvan alta ja HYY:n verkkosivuilta!

Image

MITÄ?

Koulutusohjelmien johtoryhmät

Jokaisella Helsingin yliopiston koulutusohjelmalla on johtoryhmä, joka toimii koulutusohjelman johtajan tukena ja käsittelee keskeiset koulutusohjelman toimintaa koskevat asiat. Koulutusohjelman johtoryhmä valmistelee koulutusohjelman opetussuunnitelman. Opetussuunnitelma tehdään kolmeksi vuodeksi ja se määrittää

•                       Mitä opintojaksoja tutkintoihin kuuluu?

•                       Millaisia suoritustapoja opintojaksoilla tarjotaan?

•                       Millainen läsnäolovelvoite kursseilla on?

•                       Millaiset osaamistavoitteet opintojaksoilla on?

Koulutusohjelman johtoryhmä päättää koulutusohjelman vuosittaisesta opetusohjelmasta. Opetusohjelma on ikään kuin opetussuunnitelman toteutussuunnitelma. Se määrittää esimerkiksi opintojaksojen

•                       toteutusajankohdat,

•                       lukujärjestykset ja

•                       opetuspaikat,

eli kaikki opintojakson opiskelijan kannalta äärimmäisen tärkeät yksityiskohdat koko vuoden ajalta. Koulutusohjelman johtoryhmässä pääset siis vaikuttamaan kaikkiin niihin asioihin, jotka toteutuvat käytännössä oman koulutusohjelmasi opetuksessa. Tämä jos jokin on käytännönläheinen vaikuttamisen paikka!

KENELLE?

Varsinaisia vaatimuksia on vain kaksi: sinun tulee olla läsnä oleva opiskelija Helsingin yliopistossa ja sinulla tulee olla perusteltu yhteys siihen koulutusohjelmaan, jonka johtoryhmään haet. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta hallintotyöskentelystä, mutta se on toki eduksesi. Tärkeää on korkea motivaatio ja halu edistää opiskelijoiden asiaa! Yhteydet esimerkiksi oman tiedekunnan ainejärjestöihin ovat sinulle myös hyödyksi. Pääsääntöisesti näiden elinten työskentelykieli on suomi, mutta muiden kielten käytöstä voidaan sopia toimielimissä.

MITEN JA MILLOIN?

Hae 16.10.2022 klo 23.59 mennessä Halloped-hakujärjestelmän kautta. Kuhunkin johtoryhmään haetaan opiskelijoista kahta varsinaista ja kahta varajäsentä. HYY olettaa, että olet käytettävissä sekä varsinaisen että varajäsenen tehtävään.

Johtoryhmiin hakeville saatetaan järjestää haastatteluja, jos hakemuksia käsittelevä valintatoimikunta näin haluaa. Tämä ei ole täysin varmaa ennen valintatoimikuntien työskentelyn alkua, mutta kannattaa varautua tähän. Kirjaa kuitenkin hakemukseesi kaikki tiedot, jotka haluat valintatoimikuntien tietävän! Löydät mahdolliset haastatteluaikataulut Halloped-hakujärjestelmästä hakukohteen alta.

Kirjoita lyhyt hakemus, josta ilmenee nykyinen pääaineesi tai koulutusohjelma ja opintosuunta sekä opiskelijanumero (Opiskelijanumeroa käytetään vain tiedekunnan ja läsnäolon tarkistamiseen. Tieto hävitetään tarkistuksen jälkeen). Lisäksi eduksesi katsotaan seuraavat asiat:

–        Motivaatio ja valmiutesi sitoutua tehtävään

–        Ymmärrys koulutusohjelman ajankohtaisista aiheista ja haasteista sekä ideat koulutusohjelman kehittämisestä

–        Yhteys kyseisen koulutusohjelman opiskelijoihin ja valmius viestiä heille johtoryhmän työskentelystä

–        Aiempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana, opintovastaavana tai muussa opiskelijaedunvalvontaan liittyvässä tehtävässä

Lue tarkemmat tiedot ja tiedekuntasi hakuohjeet Halloped-järjestelmän kautta. Pohditko jotakin tiettyä asiaa opiskelijaedustajuuteen liittyen? Katso usein kysytyt kysymykset HYY:n verkkosivuilta! Lisätietoa tehtävistä ja hakuprosessista antavat myös

Valintakoordinaattori Timo Kalliokoski, puh. 050 4775561, timo.kalliokoski@hyy.fi

Koulutuspoliittinen asiantuntija Marianna Suokas, puh. 0503255202, marianna.suokas@hyy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *