Siirry suoraan sisältöön

Harjoitteluiden ja pro gradu -töiden palkkaselvitys 2023

Biosfääri ry:n harjoitteluiden ja pro gradu -töiden palkkaselvitys on valmistunut.

Biosfääri ry toteutti syksyllä 2023 harjoitteluiden ja pro gradu -töiden käytännön työn osuuden palkkaselvityksen. Selvitys on nyt valmistunut ja vahvistettu hallituksen kokouksessa 1/2024.

Selvitys keräsi opiskelijoilta 143 vastausta. Vastausten perusteella tilanne bio- ja ympäristötieteellisillä aloilla on melko hyvä: noin kaksi kolmasosaa sekä harjoitteluista että pro gradu -töiden käytännön työn osuuksista oli palkallisia ja keskipalkka oli korkeampi kuin Kelan työssäoloehdon minimipalkka. Harjoitteluiden osalta palkallisuus oli prosentuaalisesti yleisempää maisterivaiheessa. Palkattomista harjoitteluista lähes kaikki tehtiin yliopistossa tai yliopiston alaisessa toimielimessä. Yliopistojen tutkimusryhmät olivat kokonaisuudessaan yleisin harjoittelupaikka.

Selvityksen yllättävin tulos oli harjoitteluiden ja niiden palkkauksen suhteen saatu apu ohjaavilta opettajilta ja koulutusohjelmilta: noin kolmasosa vastaajista koki, etteivät he ole saaneet mitään hyödyllistä apua ja yli puolet vastasi että apua ei ole ollut tai se on ollut heikkoa.

Voit lukea koko selvityksen alta. Kiitos kaikille selvitykseen osallistuneille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *